Із приходом тепла уманські полісмени перескочили на колеса

4 Травня 2016 14:57
ch.npu.gov.ua

ch.npu.gov.ua

Традиційно у весняно-літній період у місцях з обмеженим рухом автотранспорту забезпечення порядку в Умані здійснюють мобільні велопатрулі. Це дає змогу працівникам поліції оперативно реагувати на повідомлення про порушення в місцях масового скупчення людей.

Нині в місті діє чотири мобільні патрулі на велосипедах, проте в майбутньому кількість таких нарядів планується збільшити.

ch.npu.gov.ua

ch.npu.gov.ua

Як правило, велопатрулі несуть службу в центральному сквері, дендропарку “Софіївка” та в інших місцях, де патрулювання автомобілем є неможливим. Уманські вело патрулі оснащені новітніми засобами отримання та передачі інформації. Сучасні гаджети, підключені до відомчих баз даних, а також до всесвітньої мережі Інтернет, що  допомагають працівникам поліції ідентифікувати правопорушника, своєчасно надати інформацію оперативному черговому, а також є незамінним помічником при спілкуванні з іноземцями.

Основною задачею працівників поліції на велосипедах, є недопущення проявів порушення публічного порядку та оперативне реагування на повідомлення про скоєне правопорушення, а також своєчасне надання допомоги відпочивальникам, що потрапили в біду, зазначають у ГУ Національної поліції в області.