У Чорнобаї кульова блискавка зруйнувала житловий будинок (фото)

13 Травня 2016 07:00

У четвер 12 травня близько 16 години до Чорнобаївського пожежно-рятувального підрозділу надійшло повідомлення про руйнування житлового будинку на вулиці Крупської, завдані кульової блискавкою.

1

У відповідності до плану реагування на надзвичайні ситуації, до місця події одразу виїхали співробітники ДСНС, карета швидкої допомоги, аварійні бригади газової служби а також та аварійно-оперативна бригада РЕМ, зазначив у своєму фейсбуку речник управління ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

2

За словами потерпілої 50-річної господині будинку, вона була на кухні, коли раптово почула за стіною схоже на електричне тріскотіння та незрозуміле шипіння. Жінка вирушила на звук, аби з’ясувати що сталося. І саме цієї миті в прихожій стався потужний вибух, після якого жінка впала на підлогу та на кілька секунд втратила свідомість.

3

Унаслідок вибуху кульової блискавки значних пошкоджень зазнав дах будинку, а також його перекриття, були зруйновані вікна. Згоріли не лише усі електричні побутові прилади, а й розплавилася уся електрична проводка в хаті.
Електромагнітний імпульс під час вибуху кульової блискавки також вивів з ладу деякі електричні прилади в сусідніх будівлях.

На щастя вибух не спричинив загорання.

фото з фейсбуку Костянтина Проценка