На Черкащині затримали поліцейського, який вимагав 4 тисячі гривень

20 Травня 2016 21:40
npu.gov.ua

npu.gov.ua

У Черкаській області затримано поліцейського, який вимагав 4 тисячі гривень. Гроші призначалися за повернення вилученого автомобіля. У момент одержання хабара полісмена затримали оперативники Управління внутрішньої безпеки спільно з представниками УСБУ і прокуратури, повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Правоохоронцям стало відомо, що інспектор слідчого підрозділу одного з відділів поліції ГУНП в Черкаській області вимагає у громадянина 4 тисячі гривень за вирішення питання про повернення вилученого автомобіля.

19 травня, в момент одержання цієї суми, поліцейського затримали оперативники Управління внутрішньої безпеки в Черкаській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції спільно з представниками УСБУ і прокуратури області.

npu.gov.ua

npu.gov.ua

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За вчинення подібного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Гроші, отримані поліцейським в якості неправомірної вигоди, вилучено. Його затримано в порядку ст. 208 КПК України. На даний час слідчі дії тривають.