У смілянського селянина знайшли арсенал боєприпасів і зброї

1 Червня 2016 17:25
gazeta.ua

gazeta.ua

Арсенал боєприпасів та зброї вилучили правоохоронці в одному з сіл Смілянщини. Місцевий 54-річний чоловік зберігав усе це “добро” вдома. Поліція зреагувала на оперативну інформацію.

У ході санкціонованого обшуку домоволодіння підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили 450 набоїв до автомата Калашникова, набої в кількості 397 штук до гвинтівки Мосіна, граната РГД-5 із запалом до неї та два набої допідствольного гранатомета.

Смілянин розповів, що ці речі він придбав у невідомого. Причину зберігання боєприпасів чоловік пояснити не зміг. Як стало відомо згодом, підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї, зауважують в ГУ Національної поліції в Черкаській області.

За вказаним фактом Смілянським відділом поліції зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.