Черкаський театр запрошує на гучну музично-танцювальну прем’єру (анонс)

10 Червня 2016 08:08

de3e6e0e-f9b8-4121-82b6-6997eddb99e0Головною культурною подією червня називають у Черкаському обласному театрі ім.Шевченка майбутню прем’єру – мюзикл “Танго Марії”. Вона має відбутися на сцені обласної філармонії 23 червня о 18.30.

Мюзикл створено за мотивами однойменного твору видатного аргентинського композитора, засновника напрямку “танго нуво” Астора П’яццолли. Лібрето від відомого черкаського поета Олексія Юріна.

Головна героїня твору Марія – молода, чарівна мілонгітта, «жінка кабаре» – «нічна квітка насолоди», яка зустрівши справжнє кохання гине від рук ревнивців та заздрісників. Долаючи кордони смерті, закохані возз’єднуються.

У історії життя Марії композитор метафорично відтворив історію становлення самого жанру танго. Свого часу, саме Астор П’яццолла відродив танго, що переживало кризу у зв’язку з появою поп- і рок-музики, створивши новий напрямок «танго нуво» (нове танго). Оперіта «Марія де Буенос-Айрес» стала новим етапом у розвитку жанру танго. Оперіта – це жанр створений композитором А. П’яццоллою і лібретистом Орасіо Ферерро, вона комбінує в собі риси опери (мюзиклу) та середньовічної містерії. Найголовнішим виразним засобом у вирішенні вистави є танго. У виставі, де лунатиме жива музика пристрасного танго, беруть участь до 30 акторів та музикантів театру.