Наскільки черкаські мажоритарники одностайні у голосуваннях (таблиця)

14 Червня 2016 12:50

Громадянська мережа «Опора» дослідила як часто черкаські мажоритарники демонструють одностайність при голосуваннях у Верховній Раді.

Для початку, за допомогою сервісу «Вони голосують для тебе», було зібрано дані про «друзів по голосуванню» для кожного мажоритарника від Черкащини. З ними можна ознайомитись безпосередньо на сторінці проекту. Після цього, серед «друзів» виокремили лиш колег по області.

Табл_1

І цифри показали, що найчастіше однакове рішення під час голосувань приймають черкаські представники фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олег Петренко (194 ОВО) та Сергій Рудик (198 ОВО) – у 98% випадків. Олег Петренко та Владислав Голуб (197 ОВО) голосували однаково у 94% випадків. Також велика кількість однакових голосувань у Сергія Рудика та представника депутатської групи «Партії «Відродження» Валентина Ничипоренка (199 ОВО) 94%. Найменший показник в середньому склав 66% у представника «Відродження» Геннадія Бобова. Це легко пояснити, враховуючи відвідуваність ним засідань Верховної Ради: 86 зі 192, згідно письмової реєстрації.

Зрештою, за допомогою формальних математичних дій, було виведено середній показник однакових голосувань для всіх черкаських мажоритарників, що склав 77%.