Синоптики розповіли, яким буде липень

5 Липня 2016 08:40
smartdieta.ru

smartdieta.ru

За попередніми розрахунками синоптиків, в цілому липень на Черкащині очікується теплим та з опадами в межах норми. Тобто, середньомісячна температура повітря +22º, при кліматичній нормі +20º. Опади – 70 мм (норма 81 мм), повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Упродовж місяця переважатиме підвищений температурний фон, з денними температурами вище +25° і нічними не нижче +15°. У середині місяця можливе нетривале похолодання зі зниженням нічної температури до +10+12º, а денної до +21+23º.

Перші ж три доби липня продовжили вже звичну для всіх спеку, і лише з 4 липня, як і прогнозувалося раніше, розпочалися дощі, які принесли циклони, що рухаються із заходу на схід по північнішим траєкторіям. Температурний фон почав знижуватися до меж кліматичної норми на цей час. Всередині тижня – перерва без опадів і потім – знову періодичні грозові дощі, місцями зі шквалами 15-20м/с та градом.

В обласному Гідрометцентрі відзначають, за багаторічними даними спостережень, липень – найтепліший місяць року з найбільшою кількістю опадів, завдяки інтенсивним грозовим дощам.