Мисливці за металом украли гіпсову “гайдамацьку” дошку в Холодному яру

14 Липня 2016 17:06

Чигиринська поліція вивчає обставини зникнення пам’ятної дошки на камені біля Гайдамацького ставу біля села Мельники в Холодному Яру.

“Інформація про зникнення пам’ятної бронзової дошки, яка була встановлена поблизу Гайдамацького ставу в Мельниках на Чигиринщині, зареєстрована. На місце події направлено слідчо-оперативну групу. По даному факту місцевим відділенням поліції проводиться перевірка”, – зазначають у Головному управлінні Національної поліції в Черкаській області.

Такий вигляд мав камінь біля Гадамацького ставу не зовсім недавно... Фото shukach.com

Такий вигляд мав камінь біля Гайдамацького ставу зовсім недавно… Фото shukach.com

13686711_1791050957780690_4863063096560282016_n

…а це вже сьогодні. Фото Лесі Островської

Інформацію про зникнення меморіальної дошки поширив сьогодні у своєму фейсбуку історик, президент історичного клубу “Холодний Яр” Роман Коваль.

“Ось ще один привіт від дебілів. Вкрали бронзову дошку на Гайдамацькому ставі, де було написано, що тут з давніх віків козака-гайдамаки освячували зброю”, – написав Коваль.

Утім, як зауважила власниця розважально-етнографічного комплексу “Дикий Хутір” Леся Островська, котра, власне, й повідомила Ковалю про факт зникнення, вкрадена зловмисниками дошка була не бронзова, а лише гіпсова, затонована під бронзу…