Двоє спортсменів із Черкащини поїхали на Олімпіаду в Ріо

19 Липня 2016 10:52
catholicnews.org.ua

catholicnews.org.ua

В Україні затвердили склад Олімпійської збірної на літні Ігри в Ріо-де-Жанейро. За словами президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки, на сьогодні склад команди налічує 205 спортсменів у 27 видах спорту. З-поміж них і двоє черкащан: Сергій Куліш та Наталія Золотухіна.

Черкащанин Сергій Куліш боротиметься за Олімпійське «золото» у складі збірної зі стрільби кульової. Він вже на навчально-тренувальних зборах в Польщі. Звідти він вирушить в Ріо. Спортсменка ж з Уманщини Наталія Золотухіна на відкритому чемпіонаті Молдови виконала норматив на Ігри-2016 у Ріо-де-Жанейро з метання молота і тим самим поповнила олімпійську компанію двох Ірин – Новожилової і Климець та увійшла до складу збірної України з легкої атлетики.

Сергій Куліш. Фото meridian.kpnu.edu.ua

Сергій Куліш. Фото meridian.kpnu.edu.ua

На листі очікування міжнародних федерацій водних видів спорту і каное перебувають ще п’ять українських плавців, а також екіпаж чоловічої байдарки-двійки, що мають потенційні шанси для участі в Іграх.

Наталя Золотухіна

Наталя Золотухіна

Кожному спортсмену, щоб вибороти ліцензію та здобути право змагатись з найсильнішими атлетами Планети, потрібно було подолати вкрай складний кваліфікаційний відбір, який до Ігор-2016 став ще жорсткішим. Тим не менш, вперше Україна буде представлена, зокрема, в змаганнях груп у синхронному плаванні, відразу трьома командами у фехтуванні, а також веслувальному слаломі.

На підготовку та участь в Іграх в Держбюджеті на 2016 рік передбачено видатки – 249,9 млн грн. З них 63,5 млн – проведення НТЗ заключного етапу підготовки спортсменів-кандидатів до складу національної олімпійської збірної команди, 144,4 млн – виплата винагород чемпіонам та призерам Олімпіади, їх тренерам. 125 тис. дол. за «золото», 85 тис. за «срібло», 55 тис. за «бронзу». Крім того. було утворено Державний центр олімпійської підготовки з художньої гімнастики та збільшено норми витрат на харчування спортсменів до 300 грн. на день.

Заздалегідь, ще у 2015 році, на виконання рішення Оргкомітету по підготовці до Олімпійських Ігор, Міністерство придбало для збірних сучасне спортивне обладнання на загальну суму 14 млн грн.

Національні збірні України з гімнастики веслування академічного, стрільби кульової, фехтування, стрибків у воду, боротьби, боксу, легкої атлетики, біатлону, велоспорту, плавання та інші команди були також забезпечені сучасним спортивним інвентарем та формою. Таке оновлення інвентарю та форми відбулося вперше за останні 4 роки.