Цей тиждень буде комфортним, – синоптики

19 Липня 2016 07:29
zakarpattya.net.ua

zakarpattya.net.ua

Відсьогодні температура повітря знизиться і становитиме до кінця робочого тижня вночі переважно 13-18º, вдень 20-25º. Середній температурний фон знизиться від 27-29º до 19-21º і почне відповідати кліматичним значенням. На вихідних температура підвищиться на кілька градусів. Невеликі дощі можливі також 21 та 22 липня.

Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометеоцентру Віталій Постригань.

Така погода сприятиме очищенню атмосферного повітря від шкідливих домішок, зниженню показника пожежної небезпеки до 1 класу, природному поповненню водних об’єктів та економії на кондиціонуванні приміщень та автомобілів, але одночасно погіршаться умови для проведення жнив.

Нагадаємо, що з 12 липня на Черкащині утримуваласяспекотна та суха погода. У цей період температурний фон перевищував кліматичну норму на 3-8º, а денні температури повітря підвищувалися до 30-34º, в окремі дні спостерігалася сильна спека 35-36º, що вважається стихійним гідрометеорологічним явищем. Проте, у ці дні абсолютний максимум температури повітря перевищено не було.

Підвищилася забрудненість води у водних об’єктах області. Це пов’язано з інтенсивним розмноженням водоростей, зменшенням кисню та цвітінням води. При температурі води вище 25º і різкому зменшенню кисню можлива навіть загибель риби. На ранок 18 липня температура води у Дніпрі біля Черкас становила 27º.