Дискримінація за ознакою материнства в Черкасах потрапила у відоме видання

29 Липня 2016 09:00
е фото черкаського магазину взуття зробила мама, яка має маленьку дитину

Це фото черкаського магазину взуття зробила мама, яка має маленьку дитину

“Коли ти стаєш мамою, дуже багато місць закривають свідомо чи несвідомо свої двері для тебе, – пише у своїй статті на “УП. Життя” Ольга Мирцало. –  Так, я розумію, що потрібно стукати, щоб тобі відкрили. І я стукаю. Але є заклади, які щільно зачиняють перед тобою двері. Це неприємно. І страшно. Україна і суспільство не можуть собі дозволити не рахуватися із дітьми. Тому що це, без перебільшення, наше майбутнє”.

Матеріал жінки – про дискримінацію за ознаками материнства. Вона, як мати однорічного сина, мала з цим проблему в Україні – жінку виганяли з кінотеатру, коли вона намагалася погодувати голодного сина грудьми, не пускали у філармонію.

Ілюстрацією до матеріалу Ольги Мирцало є фото з черкаського магазину взуття, яке зробила мама, що має маленьку дитину. “Вхід до торгової зони з дитячими візочками заборонено!”, – повідомляє плакат біля входу у крамницю.

“Я не можу з впевненістю сказати, що в Україні є соціальна політика до батьків з дітьми й до дітей, – пише автор статті. – Ті гроші, які виділяються на народження дитини, – це радше відкуп від проблем, з якими бідна мама стикатиметься.

Як на мене, окрім соціальних виплат, важливо говорити про дружній простір до батьків з малолітніми дітьми. З іншими мамами маю можливість спілкуватися хіба що в парку. Коли заходжу в кафе, то часто я єдина мама з візочком. Винні у цьому і архітектурні перешкоди, і неможливість перепеленати дитину, даруйте, змінити памперс, і нагодувати немовля”.