5 порад, аби легше пережити спеку

1 Серпня 2016 10:00

За інформацією Черкаського обласного гідрометеоцентру, на цьому тижні  спека продовжуватиме дошкуляти черкащанам. До 4 серпня погоду формуватиме виступ Азорського антициклону, тому переважатиме жарка та посушлива погода. Температура повітря вночі 17-22°, вдень 29-34°.

Ось 5 порад, як вижити у спеку останнього місяця ну дуже жаркого літа-2016.

vk.com

vk.com

1. Не пийте холодну воду

Вона  не тамує спрагу і “вилітає” через п’ять хвилин разом з потом, забираючи з собою сіль. Пийте чай або несолодкий квас. Про солодку газовану воду все ясно: чим більше п’єш, тим більше хочеться.

2. Не робіть різких рухів на вулиці в спеку

Поводьтеся гідно: йдіть плавно, рухайтеся по тіньовій стороні вулиці. Завжди.І головне. Якщо ви кудись ходите в спеку, то після кожного  походу, після кожної прогулянки мийте стопи і щиколотки прохолодною водою. Там багато біологічно активних точок, це приємно і корисно.

zhinku.info

zhinku.info

3. Холодний чай – це добре

Заваріть літр неміцного зеленого чаю (будь-який згодиться). Коли він охолоне, кидаєте туди трохи меду, лимона і м’яти. П’ється напій з льодом. Не тільки смачно, але й корисно.

4. Зробіть “антишарф” ( “японський кондиціонер”)

На японських гравюрах або в японському кіно часто можна бачити людей в білих хусточках на шиї. Це він і є. Геніальна штука. Просто спробуйте. Візьміть чисту хустинку, вимочіть у холодній воді, пов’яжіть на шию. Коли хустка висихає, намочіть її знову. Полегшуючий ефект настає буквально за кілька хвилин.

5. За можливості поділіть сон навпіл

Влаштуйте собі сієсту у найспекотніший час. Зрозуміло, жодного алкоголю на сонці.

За матеріалами сайту “Лайфхакер”