Екологічна ситуація під Черкасами покращується, – ОДА

1 Серпня 2016 20:38
Фото надано ГО "Автомайдан"

Фото надано ГО “Автомайдан”

Становище у підвідному каналі до насосної станції села Леськи Черкаського району вдалося врегулювати. Цими вихідними у води леськівського каналу внесли вапно та провели інші необхідні оперативні дії. Про це сьогодні йшлося на координаційній нараді ОДА.

Поступово рівень кисню у водах каналу підвищується, повідомив в.о. начальника Держекоінспекції у Черкаській області Сергій Поліщук. За результатами кризового моніторингу, зараз рівень кисню у воді сягає 3,5-6 міліграм на дециметр кубічний при мінімальній нормі у 4 міліграми. Крім того, насосна станція села Леськи працює у посиленому режимі, аби забезпечити приток води з Кременчуцького водосховища.

“Через задуху та цвітіння синьо-зеленої водорості у Леськівському каналі була загроза загибелі риби, – сказав заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв. – Завдяки ж небайдужості громадськості нам вдалося в оптимальні терміни вирішити ситуацію та провести усі можливі невідкладні заходи. Зараз тримаємо це питання на контролі”.

Нагадаємо, минулого тижня активісти ГО “Автомайдан” забили на сполох через гарозу загибелі риби і екологічну проблему під Черкасами.