Сімох черкащан провели на XV літні Паралімпійські ігри

29 Серпня 2016 17:00

rio_2016_380Цієї суботи на головній площі столиці пройшла урочиста церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України на XV літні Паралімпійські ігри до Бразилії. З 7 до 18 вересня у Ріо-де-Жанейро 172 українські спортсмени відстоюватимуть честь Батьківщини у 15-ти видах спорту. Черкащину на цих змаганнях представлятимуть семеро спортсменів.

Серед представників від нашої області – майстри спорту України, міжнародного класу з легкої атлетики, академічного веслування, кульової стрільби, а також кандидат у майстри спорту України з футболу.

Отож, до збірної України для участі в Паралімпійських іграх в Ріо від Черкащини увійшли:

1. Дорошенко Олександр Володимирович – заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату. Дворазовий чемпіон та бронзовий призер Паралімпійських ігор 2004 року, фіналіст Паралімпійських ігор 2012 р.чемпіон світу 2013, 2015 років та Європи 2014 року у штовханні ядра. Рекордсмен світу у метанні спису.

2. Данилюк Роман Тарасович – майстер спорту Україні міжнародного класу з легкої атлетики, член збірної команди України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами зору. Чемпіон та рекордсмен світу 2015 року у штовханні ядра.

3. Білоножко Олександр Васильович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.Фіналіст Кубку світу 2015-2016 р.

4. Жук Максим Олександрович – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору. Фіналіст Кубку світу 2015-2016 р.

5. Яринка Ірина Сергіївна – майстер спорту України з академічного веслування, член збірної команди України з академічного веслування серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.Фіналістка Кубку світу 2015-2016 р.

6. Ковальчук Василь Володимирович – майстер спорту Україні міжнародного класу з кульової стрільби, член збірної команди країни з кульової стрільби серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, чемпіон Паралімпійських ігор 2012 року, багаторазовий володар кубків світу, чемпіон та рекордсмен світу і Європи.

7. Кулинич Богдан Григорович – кандидат у майстри спорту України з футболу, член збірної команди країни з футболу спортсменів з наслідками ДЦП, чемпіон Європи 2014 р., срібний призер чемпіонату світу 2015 р.

За інформацією Міністерства молоді та спорту України