В Умані чекають понад 30 тисяч гостей із пейсами

1 Вересня 2016 19:20
Фото Іллі Варламова

Фото Іллі Варламова

5777-ий юдейський Новий рік до Умані 3 жовтня очікують прибуття майже 30 тисячі прочан–брацлавських хасидів із понад 20 країн світу. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів (Держспоживслужба), пише 112.ua.

Відзначається, що в Україну прибудуть паломники з країн, де реєструються інфекційні хвороби, які мають міжнародне значення.

“Фахівці Управління Держспоживслужби в Умані підготували комплексний план забезпечення санепідблагополуччя під час святкування і попередження епідускладнень, харчових отруєнь, програму “Санітарної охорони м. Умань 2016-2020 років”, плани та алгоритми дій при виникненні можливих надзвичайних ситуацій”, – йдеться в повідомленні.

В Умані проводиться аналіз епідемічної ситуації, моніторинг підприємств водопостачання, торгівлі і ресторанного господарства в районах, де планується проживання паломників і святкування.

Нагадаємо, минулого року в Умань прибула рекордна кількість хасидів 29 490 тис. осіб із 19 країн світу. Як прочани жили й молилися у черкаському місті – за посиланням. У 2014 році гостей-хасидів було майже 20 тисяч осіб.

Свято, яке називають “юдейським Новим роком” є найбільш важливим серед єврейських свят. “Рош-га-Шана” перекладається з івриту як “голова року” і починається в перший день місяця тішрей. В Умань прочани з’їжджаються з усього світу для молитви на могилі духовного лідера брацлавських хасидів – цадика Нахмана. Хасиди вірять, що зустріч Нового року в цьому місці принесе щастя й благополуччя для них.