Черкаські депутати голосуватимуть як у парламенті

7 Вересня 2016 08:00
rada.cherkasy.ua

rada.cherkasy.ua

На наступній сесії депутати Черкаської міської ради зможуть працювати в оновленому залі засідань (у приміщенні на бульварі Шевченка, 307). Його ремонтували впродовж останніх майже чотирьох місяців, наразі ж там вже облаштували робочі місця для обранців. Дещо пізніше перейдуть до монтажу системи для поіменного голосування. Із лютого для всіх місцевих рад це є обов’язковою вимогою для ухвалення рішень, зазначають у Черкаській міській раді.

Досі ж черкаські обранці були вимушені орендувати зал засідань у обласних владців, аудиторія в будівлі міськвиконкому – затісна.
rada.cherkasy.ua

rada.cherkasy.ua

За словами секретаря міської ради Олександра Радуцького, в залі облаштували 70 робочих місць для депутатів, працівників структурних підрозділів та запрошених на пленарні засідання фахівців. Невдовзі в ньому, серед іншого, обладнають і зону вільного доступу, куди зможуть приходити громадяни для того, аби побачити, які рішення приймають місцеві обранці.

Як розповіла директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, вже проведений тендер для закупівлі планшетів. Наприкінці серпня за результатами проведеної процедури закупівлі департамент організаційного забезпечення уклав відповідний договір поставки товару з переможцем торгів на суму 274 900 грн. Водночас, були проведені торги й визначений переможець на системне програмне забезпечення на фізичних носіях (із ціновою пропозицією – 265 235,76 грн).