Воїн АТО із Тальнівщини загинув на Закарпатті

20 Вересня 2016 17:01

2009201616234067342933-річний Олександр Щербенко із Мошурова помер страшною смертю. На станції Воловець Закарпатської області чоловік вийшов на залізничну колію й задивився на поїзд. Тим часом з іншого боку рухався ще один потяг. Криків машиніста Щербенко не почув. Поліція та медики, які прибули на місце події, констатували смерть нашого земляка.

– Уся Сашкова родина дуже патріотична, – розповідає односелець покійного Олег Штангей. – Мати Ганна довгий час була партійною активісткою Української Народної партії, “Нашої України”. Часто очолювала сільські виборчі комісії. На Майдані були ледь не з першого дня. Як тільки почалися воєнні дії, пішов добровольцем на війну. Довгий час не дзвонив і мати майже звелася вся. Згодом виявилося, що Сашко перебував у полоні в Росії. Там нібито його довго мордували. Повернувся лише недавно. Чого поїхав на Закарпаття? Не знаю, кажуть на заробітки.

Брат загиблого Володимир Щербенко спростовує цю інформацію.

– Саша дійсно був в АТО, але не на передовій, а в другій лінії оборони. Потім поїхав до Росії на заробітки. Його затримала поліція за порушення умов перебування. Він був більше 90 днів. Тримали тиждень. Чого брат був на Закарпатті я не знаю.

Тіло Олександра Щербенка сьогодні мають доправити до Мошурова. Ховатимуть завтра на сільському кладовищі.