Міська влада Черкас анонсує знесення 81 неестетичної тополі

21 Вересня 2016 18:08
forum.awd.ru

forum.awd.ru

На ділянці по бульв. Шевченка між вул. Героїв Чорнобиля та вул. Можайського планують видалити 81 тополю, які перебувають в аварійному, сухостійному стані та мають неестетичний вигляд, інформують у міській раді. Придатна деревина буде передана балансоутримувачу. На місці знесених обіцяють  висадити молоді  дерева (крупноміри) листяних порід.

А саме: липу серцевидну ‘Грінспайр’ (Tilia cordata ‘Greenspire’) в кількості 60 шт., чагарників листяних порід – бирючину звичайну – (Ligustrum vulgare L) в кількості 40 шт..

Обіцяють також облаштувати садово-парковий газон із заміною  ґрунту (1800 кв.м) та провести формувальну обрізку кущів, які розташовані на цій ділянці.

У міській раді зауважують: стосовно видалення цих дерев прийнято рішення виконавчого комітету міської ради від 15.12.2015 № 1360 “Про дозвіл на видачу ордерів фізичним та юридичним особам на видалення аварійних, фаутних та сухостійних дерев”. А необхідність заміни зелених насаджень виникла через “старіння” дерев та надходження скарг від мешканців району, а також для запобігання виникнення надзвичайної ситуації.