На Тальнівщині не вистачає гроші на мізерні зарплати

30 Вересня 2016 11:54

29092016100606302773Бюджетникам Тальнівщини до кінця року не вистачає понад 4 мільйони гривень. Про це на сесії районної ради повідомила начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак.

“Основна проблема – не забезпечення до кінця року заробітною платою. Це питання тримається на контролі, щоб не допустити заборгованості по виплаті заробітної плати. Сьогодні по району нестача становить 4 мільйони 349 тисяч. Із яких лише 600 тисяч по установах, які фінансуються з районного бюджету. Решті установ, будемо казати відверто, сповна не додала держава. Це освітянська і медична галузь. Із травня пишемо і возимо листи у всі інстанції, тому маємо надію, що мільйон-півтора дофінансують. А якщо ні, то потім разом з вами будемо вирішувати, як закрити ці бюджетні установи”, – відповіла Наталія Вікторівна на прохання депутата Олександра Пилипенка озвучити проблемні питання.

Варто зазначити, що за інформацією начальника Тальнівського відділення Звенигородської податкової інспекції Станіслава Коляди зарплата у Тальнівського районі одна із найнижчих в області.