На честь Героїв АТО висадили алею (фото)

8 Жовтня 2016 21:33

Сьогодні в мікрорайоні “Лісовий” біля Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України та уздовж території спортивного комплексу ЧІПБ з’явилася алея з берез та лип на честь загиблих в АТО випускників навчального закладу Олексія Панченка  та Ігоря Бойка.

fire.ck.ua

fire.ck.ua

Деревця садили батько Олексія Панченка Анатолій Миколайович, а також керівництво ЧІПБ і гості, в тому числі:  заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко, заступник директора Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ігор Волошин, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко,  представники органів  місцевого самоврядування, громадських організацій, працівники та курсанти інституту.

Ігор Бойко у 1989 році вступив на навчання у Черкаське пожежно-технічне училище, яке закінчив у 1992 році. Деякий час, починаючи з 1998 році працював в училищі на посаді начальника караулу навчальної пожежної рятувальної частини.

У ході розвитку подій на сході нашої держави, Ігор Дмитрович 3 серпня 2014 року пішов добровольцем на захист Батьківщини. Він був військовослужбовцем 128-ї гірсько-піхотної бригади, служив на посаді розвідника-снайпера. Загинув 30 січня 2015 року в результаті артилерійського обстрілу взводного опорного пункту в районі м. Дебальцеве, Донецької області.

22 серпня 2014 року Олексій Панченко був мобілізований до 95-ї аеромобільної бригади 90-го окремого аеромобільного батальйону, а 19 січня 2015 року в Донецькому аеропорту на 40-му році життя героїчно загинув.

Доля Олексія Анатолійовича була тісно пов’язана з Черкаським інститутом пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля. Він був випускником 1994 року, на той час Черкаського пожежно-технічного училища та до 1997 року працював у навчальному закладі на посаді інспектора по роботі з особовим складом. Його батько, Анатолій Панченко, є лікарем-терапевтом медико-санітарної частини інституту, ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС, а син Олексія, Сергій, нині навчається у ЧІПБ.

fire.ck.ua

fire.ck.ua

“Ці алеї мають стати символом і прикладом для всіх. Вони нагадуватимуть нам, якою ціною дається воля і незалежність нашої країни”, – наголосив в. о. начальника інституту Олександр Тищенко.

Після заходів гості ознайомилися з матеріально-технічною базою інституту та відвідали оновлений Народний музей.