Арештовано квартири та гроші фірмача з Черкас, який поставив Нацгвардії неякісні консерви за завищеними цінами

18 Жовтня 2016 16:00
expres.ua

expres.ua

Суд арештував квартири та гроші директора ТОВ «Азімут» Олександра Головатенка, підозрюваного у заволодінні коштами військової частини 3078 Нацгвардії України при поставці неякісних м’ясних консервів. Про це свідчить ухвала Придніпровського районного суду м. Черкаси, пише видання «Наші гроші».

Арешт накладено на дві квартири Головатенка та гроші у розмірі $58 тис, 56 тис євро і 156 тис грн.

Головатенко подав апеляційну скаргу на цю ухвалу суду.

8 грудня 2015 року військова частина по переговорній процедурі купила у ТОВ «Азімут» за 6,04 млн грн 70 тонн м’ясних консервів «Яловичина тушкована вищого ґатунку». Їх мали доставити для військовослужбовців у Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Одесу та Золочів Львівської області.

Як встановило слідство, «Азімут» продав військовим консерви за завищеною ціною – 86,4 грн за банку. У цьому фірмі допоміг директор ТОВ «Торговельна компанія «Тіса-Опт» Андрій Голуб.

Зокрема, підконтрольне йому ТОВ «Бусідор» купило 35 т консервів у виробника (ПП «Агроспецгосп», Тернопільська обл.) за 1,99 млн грн  по 29,5 грн за банку.

Потім «Бусідор» імітував продаж цієї яловичини за 2,19 млн грн компанії «Тіса-Опт», у якої потім консерви нібито купив «Азімут» за 2,24 млн грн.

При цьому насправді консерви потрапили до військових напряму від виробника, а різниця, яку привласнили посередники на цих 35 тоннах продукції склала трохи більше 1 млн грн.

Крім того, під час перевірки консервів була встановлена  їх невідповідність вимогам ДСТУ, які були заявлені «Азімутом». Зокрема, не відповідав вимогам  зовнішній вигляд продукції та масова доля м’яса з жиром.

Загалом, за даними слідства, з держбюджету на закупівлю неякісної продукції необґрунтовано витрачено 3,07 млн грн, якими заволоділи Головатенко, Голуб та невстановлені на даний час службові особи Національної гвардії та військової частини 3078.

Олександр Головатенко є засновником ТОВ «Азімут». У вересні цього року він почав процедуру ліквідації фірми. Протягом 2015 року підприємство виграло тендерів на суму 35,35 млн грн, більшість з яких організовувала військова частина 3078.

Засновниками ТОВ «ТК «Тіса-Опт» є Андрій Голуб і Ольга Голуб. Вони ж були засновниками ТОВ «Тіса-Транс», яке у 2012 році змінило назву на ТОВ «Торговий дім «Гермес 2000» і засновником якого до 2016 року була Ольга Бондаренко. Зараз засновником і директором «Гермес 2000» є Андрій Голуб.

Протягом 2011-2016 рр ТОВ «ТК «Тіса-Опт» виграло державні підряди на поставку продуктів харчування на загальну суму 63,52 млн грн. Основні замовники – військові частини Нацгвардії і Держприкордонслужби. Прокуратури підозрювала цю фірму у співпраці з фіктивними фірмами і заволодінні державними коштами.

Засновниками ТОВ «Бусідор» значаться луганчанка Ольга Сопова та донеччанин Владислав Седько.