5 порад, як адаптуватися після переведення годинника

31 Жовтня 2016 15:10
nv.ua

nv.ua

У ніч на неділю 30 жовтня українці перевели стрілки годинника на годину назад. Такий зсув звичного розпорядку дня призводить до того, що більшість людей відчувають себе втомленими, млявими, скаржаться на проблеми з концентрацією уваги, страждають від порушень сну, стають більш дратівливими.

Як припинити цей кошмар і гармонійно адаптуватися до нових часових умов, щоб почуватися більш комфортно?

1. Висипатися. Лягати спати і вставати вранці необхідно на 30-40 хвилин раніше, ніж зазвичай, аби отримати відчуття того, що ви виспалися. Швидше заснути ввечері допоможе теплий душ, а прокинутися вранці – контрастний.

2. Всі важливі справи робити ввечері. Під час адаптації організму до нового часу правило “ранок мудріший від вечора” не працює. Вранці організм буде надто втомлений для того, щоб вирішувати складні питання, а активізація сил буде приходити навпаки – ввечері.

3. Викинути з голови негатив. Хоча даним правилом можна керуватися 365 днів на рік, найбільш корисним і обов’язковим до застосування воно є в перші два тижні після переведення стрілок годинника. Від усіх збудників психологічного стану (новини, алкоголь, сигарети, ТВ, Інтернет) слід тимчасово відмовитися. Або хоча б зменшити їх вплив, який прямо пов’язаний з нервовими потрясіннями і, як наслідок, порушеннями сну.

4. Більше гуляти на свіжому повітрі. Скористайтеся переведенням часу, як приводом, аби підвищити якість свого дозвілля! Спокійні прогулянки чи фізична активність, спілкування з друзями або читання книг увечері, – все це допоможе сприятливо закінчити один день і при повних силах розпочати наступний.