За результатами е-декларування потрібно ввести податок на розкіш, – Томенко

1 Листопада 2016 13:07
unn.com.ua

unn.com.ua

Перші три висновки з історії електронного декларування чиновників зробив політик Микола Томенко. У своєму фейсбуку він пише про податок на розкіш для тих високопосадовців:

“1. Вже прямо читається необхідність звільнення нинішнього керівництва Нацбанку і формування – нового, професійного та незалежного від влади.

2. Необхідно ввести новий податок для задекларованих високопосадовцями готівкових статків (назвемо його разовим податком на розкіш, або разовим військовим податком). Скажімо, якщо це буде 10% від задекларованої суми готівкових коштів, то, наприклад, лише один нардеп Р. Демчак, який задекларував готівкою 133 млн грн., поповнить бюджет на 13,3 млн. грн!

3. Передбачити декларування статків УСІХ КЕРІВНИКІВ державних та комунальних підприємств та установ – від “Нафтогазу” до керівників навчальних закладів”.

Томенко зазначив, що критично ставиться до ідеї е-декларування всіма громадянами України: “Для прикладу нагадаю, що нині лише мінімальну пенсію у розмірі 1130 гpн. отримує біля 6,5 млн громадян”.

“Звичайно, перевірки НАБУ повинні відбуватися, але нинішній вибірковий принцип діяльності правоохоронних органів не викликає великої довіри й оптимізму! Тому, як мінімум, суспільно-політичний ефект і запропонований мною економічний ефект (у вигляді податку на готівку) були б першими, але швидкими й реалістичними кроками”, – підсумував Микола Томенко.