Сьогодні – найтепліший день, а в кінці тижня – сніг

7 Листопада 2016 12:30
Фото МандрівникЧеркаси

Фото МандрівникЧеркаси

У вихідні погода на Черкащині майже відповідала календарю. Невеликі морози вночі та невелике тепло вдень утримували середній температурний фон на рівні +3+5°. Але в другій половині дня у неділю почалися погодні зміни: південний вітер по області почав досягати 12-16 м/с, посилилось падіння атмосферного тиску, продовжувалось підвищення температури, зазначають в Черкаському обласному гідрометеоцентрі.

Завдяки атлантичному циклону, що рухається з Німеччини на центральну Росію, в атмосфері над Черкащиною встановилися повітряні течії, які несуть до нашого краю Середземноморське повітря. І до середини поточного тижня Черкаська область залишиться під впливом теплої частини цього циклону, що обумовить підвищений температурний фон та періодичні дощі різної інтенсивності, щоправда, у супроводі посиленого вітру. В другій половині тижня, в тиловій частині циклону, напрямок вітру зміниться на західний та північний, дещо похолодає, пройде невеликий сніг.

А поки що понеділок буде найтеплішим днем цього тижня, денна температура досягатиме +10+15°, вночі буде не нижче +3+5°. Істотні дощі очікуються з вівторка, 8 листопада. При цьому спостерігатиметься посилений вітер.