Телефонний шахрай із-за грат видурив у канівчан понад 60 тисяч гривень

9 Листопада 2016 19:56
censor.net.ua

censor.net.ua

Поліцейські Канівського відділення поліції встановили особу шахрая, який упродовж чотирьох місяців виманював гроші у канівчан. Слідством доведено 12 епізодів його кримінальної діяльності.

Як розповіли в Головному управління Нацполіції в Черкаській області, до Канівського відділення поліції почастішали повідомлення від місцевих жителів про те, що їх було ошукано. Потерпілі розповідали, що до них на стаціонарні номера телефонів телефонував незнайомий чоловік, представлявся працівником поліції та повідомляв їм, що їхні рідні потрапили до поліції і для вирішення питання про не притягнення їх до кримінальної відповідальності потрібно заплатити певну суму коштів. Також незнайомець наполегливо радив людям не телефонувати рідним, буцімто телефони у них забрали і відповісти вони не зможуть. Потерпілі, в надії допомогти  родичам, передавали обумовлену суму коштів через підставних осіб чи перераховували гроші  на банківські рахунки.

Правоохоронці провели комплекс оперативних заходів та встановили особу зловмисника, ним виявився 28-річний житель міста Білої Церкви Київської області, який на даний час засуджений за пограбування та вже рік  відбуває покарання у одному з  виправних закладів України.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні ряду кримінальних правопорушень передбачених частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. З ним працюють слідчі. Вже доведено причетність зловмисника до дванадцяти епізодів його шахрайської діяльності. Загальна сума нанесених потерпілим збитків перевищує 60 тисяч гривень.