На Черкащині чекають сильні дощі й незначне похолодання

10 Листопада 2016 07:26
Фото Миколи Борисенка

Фото Миколи Борисенка

На Черкащині за дві останні доби відмічалось суттєве коливання температурного фону. Після аномально теплої доби 7 листопада із денним максимумом температури повітря +16+20°, минула доба видалась прохолодною – максимальна температура повітря по області не перевищувала +5+7°. Дискомфорту додали зливові та облогові дощі різної інтенсивності. У північних районах області випало 0,6-2,5 мм (5-20% декадної норми), на решті території – 6-20 мм (45-180% декадної норми).

Із синоптичної карти видно, що на погоду Черкащини продовжують впливати циклони, що переміщуються із Середземного моря на схід України. У своїй передній частині вони несуть тепло і облогові дощі, а в тиловій – похолодання та зливові опади. 10 листопада вдень вітер поверне на північно-західний і посилиться, температура знизиться до 0+5º.
Завтра, 11 листопада та 12 листопада очікується перерва в опадах на фоні прохолодної погоди, а наступний циклон з дощами підійде до Черкащини у неділю 13 листопада.
Циклонічний характер погоди (перепади атмосферного тиску, часті опади, посилений вітер) зазвичай негативно позначається на самопочутті людей, знижує увагу водіїв на дорогах.

За інформацією обласного гідрометеоцентру