На честь Олімпійського чемпіона у Черкасах хочуть назвати вулицю

16 Листопада 2016 08:24

dsc_1169Із ініціативою перейменувати одну з вулиць Черкас на честь чемпіона Олімпійських ігор з веслування, почесного громадянина міста  Андрія Хіміча до міського голови Черкас та міської ради звернувся виконком відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області.  Пропозицію під час засідання  виконкому озвучив голова відділення Андрій Більда.

“Андрій Хіміч здобув золоту олімпійську нагороду в Токіо в далекому 1964 році. З того часу він залишається єдиним Олімпійським чемпіоном із Черкас. Вважаю, в назвах  вулиць мають бути імена людей, які своїми спортивними перемогами прославляють наше місто далеко за його межами. Андрій Іванович є героєм спорту, справжнім прикладом для наслідування. Наступного року шанованому атлету виповниться 80 років, і найменування вулиці на його честь стане чудовим подарунком для ювіляра від влади міста”, – зауважує Більда.

Звернення виконкому відділення НОК надіслане на ім’я міського голови Черкас. Розглядатиме можливість такого перейменування топонімічна комісія, затверджуватиме – сесія міської ради.