У Черкасах рятували від десяти розбитих термометрів

28 Листопада 2016 15:08

Mercury pouring from a pipetteУ неділю 27 листопада о 14:15 до “Служби порятунку “101” надійшло повідомлення, що на вулиці Руставі в Черкасах під час проведення земляних робіт було виявлено 10 розбитих побутових термометрів.

На місце події виїхало відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС. Дослідивши територію фахівці- хіміки виявили розлив ртуті, а у повітрі перевищення граничних показників по ртуті.

Працюючи у захисному спорядженні, співробітники Управління ДСНС зібрали на місці події 40 грамів небезпечного металу. Під час проведення демеркуризації місцевості рятувальники зняли верхній шар грунту, який разом із ртуттю передано для подальшої утилізації.

Буквально за годину розлив ртуті із побутового термометра стався у квартирі багатопверхівки на вулиці Максима Залізняка.

Загалом з початку року відділенням радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС здійснено 147 виїздів на місця розливу ртуті, під час проведення спеціальних заходів фахівці-хіміки зібрали 3 кілограми 780 грамів небезпечного металу.