Телезірка-черкащанка поділилася балетними секретами (фото)

30 Листопада 2016 21:03

Анна Панова, “обличчя” телеканалу “Україна” розповіла “Телекритиці” про своє захоплення – класичний балет.

Фото прес-служби каналу "Україна"

Фото прес-служби каналу “Україна”

“Класична хореографія – це не просто красиво, – розповідає Панова. – Це ще й надзвичайно складно і ефективно для проблемних жіночих зон, які важко підтягти іншими видами тренувань. Урок виглядає так само, як у справжній балетній школі. Спочатку біля станка – пліє, батмани, адажіо, фондю … Потім низка комбінацій в середині зали, обертання, піруети, стрибки, танцювальні композиції та розтяжка”.

Фото прес-служби каналу "Україна"

Фото прес-служби каналу “Україна”

Телеведуча навіть пуанти “підкорила”.

“Довгий час я відмовлялася від пуантів (в них тренуються наприкінці уроку), та потім здалася і відтоді намагаюся освоїти граціозне переміщення в цьому надзвичайно незручному взутті, – зізналася ведуча. – Що стосується травм, то за розумного підходу до тренувань вони малоймовірні. Звісно, велике навантаження на коліна (потрібно слухати педагога і правильно сідати в пліє). Я ще займаюся бігом і намагаюся не перестаратися в плані дистанцій, щоб зберегти коліна для балету”.

Фото прес-служби каналу "Україна"

Фото прес-служби каналу “Україна”

Звичайно, всі ми прекрасно розуміємо, що партію Джульєтти на сцені ведуча ще не готова виконати. Та результат і без того вражає.

“За ці роки я не стала ближчою до сцени Оперного театру, – посміхається Анна. – Якщо говорити про виверти, підйоми стопи і розтяжки, я геть не вроджена балерина. Але завдяки хореографії отримала струнку фігуру і  хобі-натхнення, якому лишуся вірною ще довго”.

Нагадаємо, Анна Панова в медіагалузі – 2002 року. Пройшла шлях від репортера до головного редактора та ведучої на телеканалі ВІККА в Черкасах. Пізніше працювала на загальнонаціональних каналах, зокрема парламентським кореспондентом та ведучою новин на каналі “Інтер”.