Виявилося, що в листопаді було найчистіше повітря в Черкасах

6 Грудня 2016 08:30
eliquidukstore.com

eliquidukstore.com

Атмосфера у Черкасах очистилась завдяки погодним умовам. Середні за листопад концентрації аміаку, діоксиду азоту та формальдегіду зменшились у порівнянні з жовтнем в 1,2 – 1,5 рази. За розрахунками лабораторії Черкаського обласного гідрометеоцентру, що виконує аналіз проб повітря, комплексний індекс забруднення атмосфери у листопаді становить 4,3, і є найменшим у 2016 році (з січня по листопад).

За критеріями якості атмосферного повітря по цьому індексу, рівень забруднення повітря оцінюється як безпечний. Впродовж листопада відзначався нестійкий характер погоди. Під час проходження атмосферних циклонів випадали опади у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. Відмічався посилений вітер 10-12 м/с, в окремі дні – 15 і більше м/с. Такі умови сприяли розсіюванню та зменшенню забруднюючих речовин в атмосфері.

Проте, вміст в атмосфері формальдегіду продовжує перевищувати гранично – допустиму концентрацію в 1,2 рази. Найвищі його концентрації фіксуються в Дніпровському мікрорайоні. В Південно-західному мікрорайоні 30 листопада були зафіксовані найвищі, на межі гранично – допустимої норми, концентрації оксиду вуглецю.

Отже, результати спостережень показують, що все таки рівень забруднення повітря у нашому місті в першу чергу залежить від викидів забрудників в атмосферу. І природа не в силі очистити атмосферу від формальдегіду.