Черкаські рятувальники застерігають про небезпеку бурульок

9 Грудня 2016 12:46

49f7cf1a060bb5a577ba8029852fafcaУнаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Вони є серйозною небезпекою, адже падаючи, вони можуть травмувати перехожих. В разі неможливості позбавитися від бурульок необхідно уникати небезпечних ділянок

Черкащани пам‘ятають випадок, коли на початку року глибою снігу та криги, яка впала з даху будинку, було тяжко травмовано чоловіка.

У четвер 8 грудня до оперативно координаційного центру управління ДСНС надійшло повідомлення про велику кількість великих бурульок, що утворилися на скаті даху середньої школи №4, що на вулиці Криваліївська в Черкасах. За словами керівника закладу, який звернувся до служби “101”, крижані нарости загрожують дітям, які граються на подвір‘ї.

О 15:10, фахівці Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС, які виїхали на місце виклику, працюючи на висоті прибрали бурульки з покрівлі, усунувши потенційну загрозу дітям.

Щоб уникнути небезпеки, достатньо виконувати прості заходи безпеки.
Пам‘ятайте, головне увага та спостережливість.
Загрозливою є ситуація поблизу під’їздів багатоповерхових будинків та при вході до торговельних майданчиків. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою. Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності — самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.
За можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.
Також потрібно бути обережним, йдучи повз будинки. Необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок