“Економний” ремонт Черкаського театру обійдеться в 70 млн. грн.

9 Грудня 2016 23:17

Вартість відбудови Черкаського обласного музично-драматичного театру, який згорів улітку 2015 року, коштуватиме 70 млн. грн. Така цифра позвучала сьогодні в ході огляду ремонтних робіт будівлі театру заступником голови ОДА Сергієм Овчаренком. На об’єкті щодня працює більше двох десятків робітників підрядника. За прогнозами, завершити першочергові роботи планують до Нового року.

ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

“По завершенню першочергових робіт, підрядник візьметься за внутрішнє опорядження приміщення. Загалом, за попередньою експертизою, відновлення будівлі мало обійтися в 120 млн грн. Але за рахунок того, що використовуємо матеріали вітчизняних виробників та плануємо зменшити кількість місць у глядацькій залі, за згодою акторів, до 250, вартість відбудови скоротиться до 70 млн грн. Це з урахуванням уже виділених 16 млн грн.”, – сказав Овчаренко.

Щоправда, визнає посадовець, підрядник ще не оглядав стан фундаменту. Скоріш за все, тут треба буде провести низку робіт. Зокрема і з заміни комунікацій. Надалі кошти на ремонт залучатимуть за допомогою Державного фонду регіонального розвитку. Допомогти має й місто за програмою співфінансування.

Зараз в театрі ставлять алюмінієві анодирувані вікна. Їх привезли із Білорусії, оскільки тільки там їх виготовляють. Дах повністю робили в Польщі. “Такі вимоги були прописані проектантом і самовільно ми нічого не маємо права змінювати”, – зауважив підрядник Владислав Мамчур.

ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Він додав, що для виконання робіт на даху театру довелося придбати власним коштом кран. Говорить, що це було необхідно для того, аби заощадити бюджетні гроші. Адже оренда такого крану в ПАТ “Азот” обійшлася б задорого.

Разом з тим, у подальшому в обласному театрі планують обладнати пожежний резервуар та встановити автоматичну систему гасіння.

За матеріалами Черкаської ОДА