Черкаська прокуратура оскаржить виправдувальний вирок щодо міліціонера, який побив фотокора під час Революції Гідності

12 Грудня 2016 20:30
Прокуратура Черкаської області оскаржить в апеляційному порядку  виправдувальний вирок у справі про злочин, вчинений під час подій Революції Гідності у зв’язку з тим, що незгодна з рішенням суду.
Нагадаємо, 12 грудня Сонівський райсуд м.Черкаси виправдав одного з колишніх керівників батальйону патрульної служби обласної міліції у кримінальному провадженні за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Ігор Єфімов після побиття

Ігор Єфімов після побиття

Колишній працівник міліції обвинувачується у тому, що внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, не припинив дії підлеглих працівників, які виразилися в застосуванні фізичного насильства та спецзасобів до активістів і журналіста поблизу Золотоніської дамби 20 лютого 2014  року.
Йдеться про побиття фотокореспондента обласного видання “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова. 20 лютого 2014 року “беркутівці” під час штурму блок-посту на дамбі перед Черкасами побили та розбили йому голову. Журналіст був у жилеті “Преса”, із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.Сторона обвинувачення просила у суду для міліціонера покарання у вигляді трьох років обмеження волі. Натомість захисник обвинуваченого  впевнений, що складу злочину у діях його підзахисного немає, а повідомлення про підозру є хибним.