Мужньому хлопцю з Черкас вручили 30 тисяч гривень і нагрудний знак

22 Грудня 2016 22:30

13-річного Богдана Волика з Черкас, який тиждень тому витягнув із крижаної води двох дівчаток на Дніпрі, відзначили грошовою премією в розмірі 30 тисяч гривень та нагрудним знаком “За мужність і героїзм”.

Ці нагороди йому вручив міський голова Анатолій Бондаренко під час сесійного засідання 22 грудня.

rada.cherkasy.ua

rada.cherkasy.ua

15 грудня учень витягнув із води двох восьмирічних подруг Дарину та Марину. Дівчата хотіли скоротити дорогу й пішли на інший бік через ледь застиглу на Дніпрі кригу, яка почала тріскатися. Єдиним свідком цих подій став трохи старший за них Богдан Волик. Він навчається у 21-ій школі. Хлопець не розгубився й одразу ж зі свого телефону набрав службу порятунку “101”. Щоб не гаяти часу – ще до їх приїзду сам кинувся на допомогу.

“У той час я гуляв поблизу пляжу “Живчик” і побачив, що дівчата йдуть по льоду. Я кричав їм, щоб вони не йшли туди, але вони не послухали й провалилися під кригу, – розповів школяр. – Я одразу ж потелефонував у службу порятунку, а сам кинувся допомогти їм. Я виламав палицю й витягнув одну з них, потім ще відігрівав їй руки”.

Другу дівчинку вже витягували рятувальники. Між тим, Богдан зізнається, це вже не вперше йому доводилося рятувати людей. Мріє, аби в майбутньому це стало його професійною діяльністю.

“Одного разу я врятував дівчину на фарватері, неподалік Річкового порту, у неї виникли судоми, а там глибина – 25 метрів, – пригадав Богдан. – Я почув крик про допомогу й одразу ж побіг до неї”.

А якось хлопцеві довелося рятувати кошеня. Пригадує: тваринка вилізла на дерево висотою, щонайменше, 15 метрів, а злізти звідти не могла. Тож і тоді Богдан без вагань зняв кота.
Така увага з боку міських владців для нього, зізнається, хоч і неочікувана, але приємна. Грошову премію планує використати на лікування – у хлопця проблеми з оком.

Нагадаємо, впродовж тижня юний герой Богдан Волик став справжньою “зіркою”. Вчора він знявся в ток-шоу “Стосується кожного” на телеканалі “Інтер”. А 19 грудня побував у прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, від якого отримав іменний годинник та обіцянку допомогти з лікуванням.