Виконком у Черкасах не підвищив вартість проїзду до 4 гривень: перевізники погрожують страйком і звільненнями

27 Грудня 2016 12:09
vikka.ua

vikka.ua

Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради не підтримав проект рішення про підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті із 3 до 4 гривень.

Проти цього рішення виступили заступник міського голови Ігор Коломоєць і члени виконкому Дмитро Кухарчук та Роман Ганзевич.

Кухарчук зазначив що спочатку треба підняти якість послуг по перевезенню, а вже потім піднімати тарифи. Водночас Коломієць зауважив, що перевізники не виконують своїх обіцянок, зокрема в маршрутках грає музика, не зважаючи на заборону, не встановлено GPS-трекери.

Натомість інші члени виконкому аргументували доцільність підняття цін за проїзд економічною необхідністю.

Зазначимо, що раніше до виконкому звернулись перевізники з проханням підняти тарифи на проїзд, оскільки теперішня ціна у 3 грн., за їхніми словами, економічно невигідна та не покриває витрати на заробітну платню та паливо.

Від імені перевізників виступив директор підприємства ПАТ “Черкасиавтотранс” Володимир Солом’яний.

“У нас йдуть кращі водії, не вистачає коштів покривати витрати на пальне і на заробітну платню. Ми теж ваші виборці і теж хочемо їсти”, – емоційно звернувся він до міського голови.

Також підприємець попередив, що перевізники стануть і тоді в місті виникне транспортний колапс.

Інша представниця перевізника, директор АТП 17127  Олена Куниця зазначила, що 4 грн. – це мінімальна ціна, яка вже не забезпечує функціонування автотранспортних підприємств. За її словами, у цей тариф вже закладено заробітну платню в 1650 грн.

“Тільки я на своєму підприємстві вимушена буду звільнити 60 осіб. Відповідно, я не зможу забезпечувати послуги з перевезення і зменшаться податки до міського бюджету”, – каже Куниця.

На захист підвищення тарифів виступив начальник управління транспорту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Віталій Москаленко, який навів приклади, що в інших містах – Полтаві, Кременчузі, Смілі, Умані – ціна давно підвищена і питань не виникає.

Водночас необхідної більшості голосів це питання так і не набрало, тому проїзд у черкаських маршрутках залишився на рівні 3 гривень.

– Оскільки тариф так і не було прийнято, то першим кроком стане скороченням персоналу. Другим – перереєстрація підприємства в області або районі. Відповідно, в моєму випадку, місто не отримає близько 2 млн надходжень до бюджету, – зазначила в коментарі “Про все” директор АТП 17127 Олена Куниця. – Ми протестувати не будемо і протистояти міській владі теж.

Джерело: ПроВсе