На згарищі церкви в Мехедівці знайшли чотири неушкоджені ікони (фото, відео)

19 Січня 2017 12:42

Удень 18 січня до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС у Черкаській області надійшла інформація, що в селі Мехедівка на Драбівщині виникла пожежа в будівлі церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Будівля не є пам’яткою архітектури.

ck.dsns.gov.ua

ck.dsns.gov.ua

Пожежа виникла ще близько 11:30, проте спочатку місцеві жителі намагались самостійно її ліквідувати. Зрозумівши, що самим їм не впоратися звернулися за допомогою до Служби порятунку «101». Ще до прибуття на місце події пожежно-рятувальних підрозділів місцевим населенням проведено евакуацію матеріальних цінностей.

сk.dsns.gov.ua

сk.dsns.gov.ua

Із вогнем боролися рятувальники двох пожежно-рятувальних частин та добровільна пожежна команда СТОВ “Нива” із села Зорівка. Спільними зусиллями  о 14:10 пожежу площею близько 500 кв.м. було локалізовано, а о 16:22 – ліквідовано.

Загиблих та потерпілих немає. Попередня причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

ck.dsns.gov.ua

ck.dsns.gov.ua

“На згарищі несподівано відшукали чотири неушкоджені парні ікони, на яких зображені ліки Спасителя, Богоматері, Богоматері із маленьким Христосом та самого малого Христа. Залишилося тепер вірянам розібратися у цих знаках”, – додав Костянтин Проценко із управління ДСНС у Черкаській області.