Черкащину переноситимуть в електронний простір

31 Січня 2017 08:30

in-text-1392088717-9606-gugl-googleЦифрове перетворення чекає на Черкащину. Фахівці компанії Google оцифровуватимуть та упродовж кількох місяців переноситимуть область в електронний простір.

Як інформують в Черкаській ОДА, два роки тому компанія Google почала співпрацювати з органами місцевого самоврядування України, в межах цього передбачається розвиток цифрової та інтернет-освіченості саме представників влади, громади, середнього та малого бізнесу. За час кампанії фахівці Google пройшли від перших проектів у “пілотних” Рівненській області та у Львові до останніх регіонів, де втілювали громадські ініціативи: Кіровоградському та Івано-Франківському.

На Черкащині у рамках проекту “Цифрове перетворення” планують запустити низку інціатив, корисних для черкащан. Основна мета такого перетворення – підвищення інвестиційної та туристичної привабливості Черкащини за допомогою сучасних інтернет-інструментів. Крім втілення цифрових проектів, невід’ємною складовою кампанії є низка освітніх проектів: серія семінарів для державних службовців, для представників місцевого самоврядування та представників бізнесу, викладачів і студентів з основ цифрової грамотності та безпеки в Інтернеті та багато іншого.