В Умані поховали 23-річного капітана, який загинув в Авдіївці (відео)

3 Лютого 2017 10:24

В Умані поховали 23-річного капітана Андрія Кизила. Він один з тих, кого називали надією української армії. На прощання зібралося заледве не все місто, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Серед рідних був дідусь Микола – підполковник у відставці, який виховав сина-майора. Саме з них брав приклад Андрій, коли обирав собі професію.

Випускник ліцею Богуна, а згодом львівської академії швидко виріс до посади заступника командира батальйону. Говорив про те, що його поколінню пощастило не відсиджуватися в кабінетах, а справді захищати власну землю і народ. “Моє покоління не бачило отої служби в армії, скажем так, мирної. Ми тільки бачили бойову армію. І це є підґрунтям для розвитку нашої армії – навіть, думаю, вище, ніж стандарти НАТО”, – зізнався Андрій за життя журналістам. У 2015 р. його визнали найкращим командиром роти в секторі “М”, а згодом призначили заступником командира 1-го механізованого батальйону 72 бригади.

Кизила нагородили званням Героя України – посмертно. Присвоїли його напередодні, одразу після прощання на Майдані Незалежності в Києві. В Андрія залишилася молода дружина та 8-місячний син…