Вхурделило: за добу на Черкащині випала півмісячна норма опадів (відео)

6 Лютого 2017 19:10

Півмісячна норма опадів випала за добу на Черкащині. В обласному центрі за кілька годин сталося з десяток аварій, а через слизькі тротуари збільшилася кількість травмованих. Про це повідомляє “5 канал”.

“Навіть молоді складно встояти на таких буграх”, – каже мешканка Черкас Віра Онищенко.

Як повідомляють  ЗМІ, наразі кількість постраждалих уже перебільшила 100 осіб. Так, у суботу, 4 лютого, до травмпункту Третьої міської лікарні звернулося 100 осіб. Наступного дня кількість постраждалих зменшилася до 86. На ранок понеділка, 6 лютого, до травматологічного відділення госпіталізовано вже 100 пацієнтів. Найчастіше пацієнти звертаються з переломами верхніх кінцівок (рука, зап’ястя) та нижніх (щиколотка, гомілка). Рідше отримують черепно-мозкові травми та струси мозку.

Натомість, місцеві комунальники запевняють, що розчищати дороги почали вчасно. Проте роботи ускладнив ранковий дощ зі снігом. А от синоптики застерігають про ускладнення погодних умов в області.

“Ми мали насправді зранку дощ, не сніг. Чим би ми не обробляли дороги, проти дощу і снігу поки ніхто нічого ще не придумав, а оброблення доріг розпочалося у нормативний час, через 45 хвилин після початку снігопаду”, – пояснює начальник управління вуличної інфраструктури департаменту ЖКГ черкаської  міськради Сергій Отрешко.