У Черкасах зі скандалом прийняли ПСЕР на 2017-2019 роки

13 Лютого 2017 17:00

Сьогодні депутати Черкаської міської ради 32 голосами підтримали проект Програми соціально-економічного розвитку на 2017-2019 р.р, 24 обранці проголосували за бюджет розвитку.

rada.cherkasy.ua

Розгляд і прийняття важливих рішень (на кону опинилося 260 млн. грн.) супроводжувалися скандалами та штурханиною між представниками громадськості та депутатами. Перші вимагали зняти з розгляду згадані питання і доопрацювати їх. Натомість секретар міськради Олександр Радуцький відмовився це робити, заявивши, що, знімати чи переносити питання порядку денного вповноважені тільки депутати.

Активісти (переважно з числа партії “Національни корпус Азов”) заблокували роботу та намагалися зірвати сесію, увімкнувши гучну музику та влаштувавши штовханину. Зрештою, депутати змушені були голосувати поіменно, розписуючись у протоколі голосування.

rada.cherkasy.ua

Думки з приводу

Олександр Радуцький, голова Черкаської міської ради:

Сьогодні нам із депутатським корпусом вдалося ухвалили два важливих рішення, які є вкрай важливими для міста – це програма соціально-економічного розвитку та бюджет.
І я вдячний депутатам, які, попри різні спроби, все-таки віддали перевагу вирішенням господарських питань, а не маніпуляціям з боку окремих представників громадськості, які ще й намагалися зірвати проведення сесії. Тепер вже нехай цим питанням займаються правоохоронні органи.
Окремо ще раз звертаюся до громадськості. Міського голову та депутатів обрала на виборах громада. Вони є представниками жителів міста Черкаси у міській раді.
Тому, будь ласка, йдіть на вибори, перемагайте, нехай вас громада теж делегує представляти їхні інтереси. А поки що в сесійному залі непотрібно влаштовувати безлад.
Більше того, ще й застосовувати фізичну силу до жінки. Зрозуміло, що на такі дії не могли не зреагувати міський голова, секретар міськради та представники депутатського корпусу. Давайте будемо вести себе гідно.

Вікторія Феофілова, голова МГО “Молода Черкащина”

1. Мене сьогоднішня подія аніскільки не здивувала, все прогнозовано: і реакція людей, яким вже просто накипів публічний цинізм та ігнор влади, і позиція депутатів, які готові хоч миттям, хоч катанням приймати ПСЕР, в якій закладені їхні інтереси.
2. Особисто я вважаю, що своїм виступом зробила все, щоб процес був цивілізований. Нажаль, тим хто сидить в міській раді по… барабану) законні чи незаконні вони приймають рішення.
3. Депутати власноруч заганяють себе в “стойло” голосуючи за ПСЕР, в якому видатків більше, ніж надходжень. Тепер грошей на всіх по-факту не вистачить, а значить вони в ручному режимі розподілятимуться в межах існуючої програми. ТОбто, закладено все, щоб депутати і далі були слухняними пупсиками і слухали папу, бо інакше папа на округ грошей не виділить.
4. Оскаржувати прийняте рішення юридичні підстави є, до тих, які були на самому початку додалися ще й грубі порушення регламенту під час прийняття рішення.
5. Кожен раз, коли я чую на будь-які зауваження замість аргументів “ідіть самі на вибори” мені хочеться плакать. Шановні пани-політики, ви хоч би у Вікіпедії почитайте що таке “громадянське суспільство” і “громадські консультації”, я вже більшого і не прошу. Залучення громадян до прийняття рішень – це сучасна демократична вимога. Ви ж поводите себе так, наче ви частина рускаго міра, який ні сном ні духом про те, що громадяни мають право впливати через громадські об’єднання, а не лише шляхом набуття депутатського мандату.