Упродовж 2016 року в Черкаській області реалізовано харчової продукції на майже 23 млрд грн, поінформував у ході колегії управління агропромислового розвитку ОДА перший заступник керівника області Віталій Коваль.
“Харчова і переробна промисловість є ключовими економічного потенціалу Черкащини, – сказав Коваль. – За минулий рік у регіоні вироблено та реалізовано харчової продукції на 22,8 млрд грн. А це – 43 % в структурі промислового виробництва області”.
За словаим посадовця, ця галузь представлена понад 80 основними підприємствами, де працює більше 15 тисяч осіб. У харчовій промисловості торік відбувся ріст виробництва продукції на 3,3% порівняно з 2015-им.
Нагадаємо, за підсумками 2015 року Черкащина найбільше в Україні споживала хліба й цукру.