У конкурсі на посаду директора заповідника “Трахтемирів” переміг АТОвець і представник родини відомих митців

23 Лютого 2017 08:57

У конкурсі на посаду директора державного історико-культурного заповідника “Трахтемирів”, який відбувся 22 лютого, переміг Тарас Теліженко. Про це інформують в управління культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

За кандидатуру Тараса Теліженка проголосували 5 із 9 членів комісії, четверо – “утрималися”. Діючий директор заповідника Микола Довгий отримав один голос на підтримку. Третій з кандидатів на посаду, науковець Микола Чорний, отримав 2 голоси – “за”, 2 – “проти”, 5 – “утрималися”.

Тарас Теліженко – член Громадської організації “Об’єднання бійців-реформаторів” та голова постійної комісії з гуманітарних питань Громадської ради при Черкаській ОДА. Був в АТО. Чоловік із родини відомих на Черкащині митців Олександри і Миколи Теліженків.

“Відновити славу Трахтемирова” – так Тарас Теліженко назвав програму розвитку заповідника, яку презентував на розгляд конкурсної комісії. У переліку запланованого ним – відновлення археологічних розкопок (у тім числі – підводних), започаткування серії всеукраїнських та міжнародних конференцій і симпозіумів “Трахтемирів у долі України”, створення наукового центру, проведення пленерів для митців, створення історичного скансена, будівництво каплиці на місці козацького монастиря, а в перспективі – створення монастиря для учасників АТО, капеланів. Окрім того, заплановано ряд заходів для розвитку туризму та збереження заповідної землі для майбутніх поколінь.