Водії птахофабрики на Канівщині зливали відходи прямо біля поля

27 Лютого 2017 19:20

Біля одного із сіл Канівського району правоохоронці затримали дві вантажівки-цистерни, які зливали в рівчак поблизу поля нечистоти. Факт правопорушення задокументовано, відкрито кримінальне провадження за статтею 239 Кримінального кодексу України.

ch.npu.gov.ua

Як розповіли в управлінні Нацполіції у Черкаській області, слідчо-оперативна група та керівництво відділення поліції, які вирушили на місце пригоди, в розмові з водіями автомобілів було з’ясовано, що відходи, які вони зливають, належать одній з птахофабрик (на території Канівського району розташовано два підприємства з виробництва курятини ПрАТ “Миронівська птахофабрика”, – прим. ред.). Зливати нечистоти в цьому місці їх направив керівник підприємства, пояснюючи, що вміст цистерн їх автомобілів – це добриво для землі. На момент приїзду правоохоронців водій однієї з  цистерн вже закінчив злив.

Автомобілі вилучено, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться досудове розслідування.