У Черкасах може з’явитися сквер імені Чорновола

6 Березня 2017 10:14

У ході громадського обговорення перейменування скверу, який розташований на розі вулиць Чіковані та Чорновола, було вирішено присвоїти йому ім’я В’ячеслава Чорновола.

Сквер, який нині зветься “Молодіжним”, створили торік рішенням сесії 20 вересня. Він розташований на площі 0,75 га. Тепер пропозицію про перейменування розгляне виконавчий комітет та депутати міської ради.

Як поінформували у міській раді, впродовж двох останніх місяців відділ підтримки громадянського суспільства збирав пропозиції та зауваження до ініціативи про перейменування. Тоді низка місцевих громадських організацій (серед них – обласний осередок “Молодіжного народного руху”) запропонувала облаштувати новий сквер імені Чорновола на перехресті бульвару Шевченка з однойменною вулицею. Утім, тамтешня земля перебуває в довгостроковій оренді публічного акціонерного товариства “Юрія”. Як повідомив гзаступник міського голови Ігор Коломоєць, планів відмовлятися від неї в підприємства не мають.

 

Та як розповів начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Володимир Гусаченко, для того, аби розбити там сквер, площа ділянки замала.

“Сквер – це територія, яка повинна мати площу, щонайменше, 20 соток, – зазначив він. – Натомість земля на перехресті бульвару Шевченка з вулицею В’ячеслава Чорновола такої території немає. “Молодіжний” наразі перебуває на балансі КП “Дирекція парків”, зараз там проведуть усі необхідні роботи для його розчистки”.