Черкащина потерпає від пожеж сухої рослинності, – рятувальники

7 Березня 2017 14:07

Черкащина потерпає від чисельних пожеж сухої рослинності, зазначають в управлінні ДСНС у Черкаській області. Причина усіх пожеж – необережне поводження з вогнем громадян та тепла вітряна погода.

За минулу добу рятувальники сім разів виїжджали гасити загорання сухої трави.
Найбільше роботи, крім обласного центру, випало рятувальникам Канева, Катеринополя та Городищенського району, розповів речник управління Костянтин Проценко.

У Черкасах чергові караули міського гарнізону ДСНС ліквідували загорання сухої рослинності, що виникали на вулицях Онопрієнка, Чигиринська, Корольова та Руставі. Загалом вогонь встиг пройти площу в 1.3 гектари.

Рятувальники Катеринопільської пожежно-рятувальної частини більше години боролися із вогнем, який по сухій траві поширився на площі в 1 гектар. Попри зусилля рятувальників, вогонь встиг знищити 50 кущів винограду та 12 дерев горіху. Фахівцям ДСНС вдалось захистити від вогняної стихії житлові споруди.
У Каневі рятувальники ліквідували загорання сухої трави на площі 3,5 га, а в Городищенському на площі 1 га.

Рятувальники зауважують – палячи суху траву, більшість черкащан не усвідомлюють, що чинять протизаконно. Дуже часто спалення сухої трави призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню, особливо під час весняного переміщення повітряних мас надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів.