У Смілі вимагають відставки в.о. міського голови (відео)

7 Березня 2017 13:44

Від 6 березня, громадські організації міста Сміла розпочали безстрокову акцію протесту. 23 лютого вони звернулися до депутатів Смілянської міськради з рядом вимог. Зокрема вони вимагали відставки в.о. міського голови Сміли Віктора Федоренка. Оскільки влада не виконала вимог, під стінами міськради активісти розгорнули намет та поклали шини.

Член ГО “Патріоти Смілянщини” Олександр Галущенко каже, що вийти під стіни ради смілян змусила недовіра до влади.

“Влада не чує наші питання, коли ми приходимо на сесії, тому ми прийшли до них сьогодні. Повірте, ми бачимо альтернативу міському голові. Це мусить бути патріот”, – каже чоловік.

“Останнє, що викликало обурення смілян – це підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті. Депутатський корпус, наприклад, обурений тим, що дороги в місті ремонтують лише на округах депутатської групи «Сміляни» [депутатська більшість і Смілянській міськраді, – ред]. Ремонти будинків та шкіл також проводять лише на округах депутатів, які підтримують Федоренка”, – каже позафракційний депутат Смілянської міськради Володимир Бардецький.

Депутат каже, що секретар міськради мусить консолідувати роботу міськради, а в нього це не виходить.

Питання відставки в.о. міського голови Сміли розглянуть сьогодні о 15:00. Протестувальники ж поки лишаються під стінами міськради.