Як у Черкасах вшановували українських добровольців (фото)

14 Березня 2017 19:58

Сьогодні в Україні вперше вшанували українських добровольців на загальнодержавному рівні.

У Черкасах урочистості з нагоди Дня українського добровольця відбулися у стінах Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Університет обрали невипадково. За словами обласного військового комісара Євгена Курбета, сьогодні Черкаський національний є осередком військово-національного виховання в області.

Як зазначили в ЧНУ, також привітали добровольців голова ОДА Юрій Ткаченко, заступник голови обласної ради Вадим Гайович, заступник міського голови Геннадій Шевченко, доброволець Національної гвардії України, студент ЧНУ Олексій Семенюк та боєць Черкаського підрозділу батальйону “Айдар” Микола Нестеренко.

Від обласної та міської влади добровольці батальйонів Національної гвардії України, 24 батальйону територіальної оборони “Айдар”, ДУК “Правий сектор”, 128 механізованої бригади 15 ОГБ, 54 розвідувального батальйону отримали нагороди.

За мужність і героїзм також були нагороджені не лише добровольці, а й волонтери та інші учасники добровольчих формувань.

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, відданість Батьківщині, українському народу та з нагоди Дня українського добровольця ювілейною відзнакою “Холодний Яр” нагородили й студентів навчально-наукового інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олексія Семенюка та Тараса Шевченка.