У ЧІПБ насичено пройшов День відкритих дверей (фото)

20 Березня 2017 08:50

У суботу 18 березня до Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України завітали випускники загальноосвітніх шкіл, які у майбутньому планують стати рятувальниками, їх батьки та друзі.

Програма Дня відкритих дверей була доволі насиченою, повідомляють у ЧІПБ.

Для присутніх працівники та вихованці інституту провели оглядову екскурсію територією ЧІПБ, організували інформаційні стенди, виставку методичних і наукових розробок кафедр та лабораторій, продемонстрували відеофільми про навчальний заклад. Гості переглянули показові виступи спортсменів, кінологічного розрахунку, а також відпрацювання елементів аварійно-рятувальних робіт та пожежогасіння.

Представники курсантсько-студентського активу ознайомили гостей з  історією ЧІПБ. З особливою повагою усі присутні віднеслися до героїчного подвигу випускників навчального закладу – Володимира Правика і Віктора Кібенка та усіх вогнеборців – учасників ліквідації масштабної аварії на ЧАЕС та її наслідків, чиї імена викарбовано на Монументі Героям Чорнобиля. Не оминули увагою і меморіальні дошки пам’яті  випускникам інституту – учасникам АТО Олексію Панченку та Ігорю Бойку, які ціною власного життя боронили Україну від ворога.

Наступним етапом зустрічі з майбутніми абітурієнтами стала пленарна частина, на якій були присутні: в. о. начальника навчального закладу Олександр Тищенко, заступник начальника інституту з персоналу полковник с. ц. з. Станіслав Тараненко, начальник навчально-методичного відділу підполковник с. ц. з. Олександр Джулай, відповідальний секретар приймальної комісії підполковник с. ц. з. Олександр Дядюшенко, начальники факультетів та інші працівники.

Виступаючі ознайомили школярів та їх батьків із специфікою та перевагами навчання, довели необхідну інформацію, яка стосується умов вступу до інституту, спеціальностей, особливостей навчання, проходження служби та майбутнього працевлаштування. Також присутнім розповіли про розвинену навчально-матеріальну базу та надали інформацію про підготовчі курси.

Фото надані ЧІПБ