У Балаклію вирушили п’ятеро черкаських піротехніків

25 Березня 2017 13:19

У п’ятницю 24 березня до міста Балаклія на Харківщині вирушила піротехнічна група управління ДСНС України, до складу якої входять п’ятеро фахівців групи піротехнічних робіт. Про це повідомив речник управління Костянтин Проценко.

Черкащани у складі зведеного загону ДСНС будуть займатися ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із вибухами на території 65-го арсеналу зберігання боєприпасів.

До складу групи увійшли піротехніки, які мають практичний досвід проведення таких робіт у Новобогданівці Запорізької області та Лозовій, Харківської області.

Станом на ранок, 25 березня, ситуація в районі надзвичайної події біля міста Балаклія, де 23 березня сталася пожежа на 65-му Арсеналі, фактично стабілізувалася, пожежа ліквідована.

politeka.net

24 березня, у місті Балаклія, відбулася розширена нарада координаційного штабу із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
Після проведеної повітряної та наземної розвідки прийнято рішення про початок робіт з практичної ліквідації негативних наслідків, що означає проведення розмінування території від залишків боєприпасів.
Для проведення робіт на місці та прилеглій території задіяно близько 1000 військовослужбовців Збройних Сил України, а також фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуації та співробітників правоохоронних органів.
У відповідності до розробленого плану ліквідації наслідків, роботи будуть проводитися на трьох умовних майданчиках: на технічній території, де працюватиме спецтехніка, зокрема 6 пожежних танків та дві інженерні машини розгородження, на території прилеглій до військової частини, де завдання будуть виконувати 6 груп розмінування, та у місті, де розгорнуто мобільні бригади військових медиків.

Наразі, районний центр розподілено на сектори, аби перевірити рівень небезпеки та наявності вибухонебезпечних предметів.