У Черкасах підтримали створення Батьківської ради

3 Квітня 2017 20:14

Батьківську раду вирішили створити в Черкасах. Її куруватиме на рівні департаменту освіти й гуманітарної політики міської ради виступила заступник директора Марина Бакланова.

ogp.ck.ua

На перші збори щодо створення Батьківської ради прийшли переважно голови батьківських комітетів. Його ініціаторка – голова батьківського комітету гімназії  №31 Наталія Прокопчук зауважила, що головна мета проекту – безпечні умови перебування дітей у школах, садках та в місті. Вона запропонувала майбутній Батьківській раді працювати за різними напрямками. Курувати їх мають ті батьки, які знаються чи на господарських, чи на юридичних, чи на фінансових питаннях.

Раду вирішили створити як неприбуткову громадську організацію. Серед питань, якими займатиметься Батьківська рада, – якість харчування, безпека дітей на території шкіл та у місті, ремонт дахів шкіл, стан шкільних туалетів, облаштування пішохідних переходів біля навчальних закладів та інші. Допомагати в оргмоментах обіцяє Батьківська рада Києва.

Погодившись із тим, що під лежачий камінь вода не тече, а радянське мислення на кшталт “держава повинна” є неактуальним, з присутніх понад 60-ти батьків, “за” створення Батьківської ради  проголосували 55.

Наступні збори Батьківської ради заплановані на 5 квітня о 17 годині у актовій залі департаменту. Контакти Наталії Прокопчук – 097 307 00 507.